Beursaanbieding

Help uw patiënten in 12 weken van angstklachten af met begeleide zelfhulp

1 op de 10 mensen heeft last van angstklachten (zonder duidelijke reden). Deze angstklachten zijn zo erg dat het ze belemmert in het dagelijks leven. Ze vermijden plaatsen waar ze vroeger graag kwamen. Ze doen bezigheden niet meer waar ze voorheen veel plezier aan beleefden, zoals naar de bioscoop gaan, popconcerten bezoeken of bij hun beste vrienden op bezoek gaan.

Deze mensen hebben bijvoorbeeld last van: veel piekeren, zenuwachtig zijn, snel geïrriteerd zijn, moeite met ontspannen, slaapproblemen, hoofdpijn, nekpijn, beven, tintelingen, duizeligheid, zweten en diarree.

Ook kunnen deze mensen last hebben van paniekaanvallen die meestal gepaard gaan met hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood, duizeligheid.

Bijvoorbeeld:

 • Denk aan Aimée die al 10 jaar geen boodschappen meer durft te doen uit angst voor openbare ruimtes.
 • Of aan Bernadette die zich steeds zorgen maakt dat er iets ergs gebeurt met haar kinderen.
 • En Hans die regelmatig bij de eerste hulp zit, omdat hij denkt dat hij een hartaanval heeft.

Als we ze helpen om meer inzicht te krijgen in de vicieuze angstcirkels waarin ze verstrikt zijn geraakt, dan veranderen ook hun gedachten over hun angst. Door te leren ontspannen en op een juiste manier te ademen zijn ze steeds beter in staat om spannende situaties tegemoet te treden. Hun zelfvertrouwen groeit. Ze gaan de dingen weer doen waar ze zo van houden. Ze zien hun vrienden weer regelmatig. Ze bezoeken popconcerten. En doen ook zelf hun eigen boodschappen.

Dankzij de begeleide zelfhulpmethode – overwinnen van angstklachten – hebben al meer dan 5.000 mensen hun angsten overwonnen. Deelnemers van deze zelfhulpmethode werken stap-voor-stap samen met een professional zoals u aan hun eigen herstel gedurende 12 weken.

Voordelen van de begeleide zelfhulp

Wat gaat de begeleide zelfhulpmethode voor zowel u als de patiënt betekenen?

 • De patiënt gaat zelf aan de slag en heeft zo veel invloed op zijn eigen herstel. Hierdoor heeft hij het gevoel dat hij meer grip krijgt op zijn eigen situatie.
 • Het is voor de patiënt vanaf het begin helder wat hij moet doen. In het eerste consult krijgt hij uitleg aan de hand van een draaiboek en ontvangt hij meteen alle materialen.
 • Het is een kortdurend programma van 12 weken waarbinnen herstel wordt bereikt.
 • Er is geen wachttijd. De patiënt kan direct aan de slag. Hij hoeft niet te worden doorverwezen.
 • De kosten zijn laag. Het is dus voor iedereen bereikbaar.
 • Iemand uit de naaste omgeving van de patiënt kan meehelpen (de helper). De patiënt voelt zich daardoor niet alleen met zijn klachten. Herstel treedt sneller op en blijft ook behouden na het programma.
 • De handleiding is geschreven in eenvoudige taal en bevat vele praktische oefeningen. De handleiding is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Turks.
 • De begeleidingscontacten zijn van coachende aard (niet-therapeutisch) met als doel om de patiënt te motiveren om door te gaan met deze interventie en te helpen om de volgende stap te zetten.
 • De tijdsinvestering van u als begeleider is minimaal. U heeft slechts 5 korte contacten van 20 minuten met de patiënt. Waardoor u meer patiënten kunt helpen.
 • U hoeft als therapeut geen intensieve opleiding te volgen om deze methode toe te passen. Na een korte training van 3 uur kunt u patiënten goed begeleiden.
 • De zelfhulpmethode is zowel in boekvorm als online programma
 • Begeleide zelfhulp is gemakkelijker uit te voeren door huisartsen (POH GGZ) dan een minder goed gestructureerde behandeling. Dit levert minder doorverwijzingen naar gespecialiseerde zorg op.
 • De patiënt hoeft geen pillen te slikken en ondervindt daar niet de nadelen van, zoals het risico van afhankelijkheid, bijwerkingen of terugval wanneer de medicatie stopt.

Beursaanbod

Als arts wil ik graag zo veel mogelijk mensen helpen met het overwinnen van hun angstklachten. Daarbij heb ik uw hulp nodig. De handleiding kost slechts 25 euro. Maar alleen vandaag ontvangt u de handleiding voor 20 euro.

Handleiding Begeleide Zelfhulp

 • De praktische handleiding Begeleide Zelfhulp – overwinnen van angstklachten (in boekvorm of als online programma).
 • Bonus 1: een CD met ontspanningsoefeningen en een downloadlink voor MP3-bestanden als u of uw patiënt de ontspanningsoefeningen met een smartphone wilt beluisteren.
 • Bonus 2: een boekenlegger met een handige week-voor-week planning om de patiënt op weg te helpen en te houden.

Wilt u zowel het boek als het onlineprogramma? Voeg deze optie dan voor tien euro toe aan uw aanmelding.

Luister ontspanningsoefeningen op je smartphone

Training

Ik nodig u graag uit om een korte training bij te wonen, zodat ook u direct patiënten uit uw praktijk op een effectieve en efficiënte manier kunt helpen om hun angstklachten te overwinnen. Deze training kost 297 euro. Maar vandaag wil ik iets speciaals doen. Alleen vandaag kunt u zich inschrijven voor deze training voor slechts 200 euro.

U ontvangt:

 • Een korte praktische training van maximaal 3 uur waarbij u hoofdzakelijk oefent met de begeleide zelfhulp.
 • Handleidingen voor de eerste vier patiënten t.w.v. 100 euro.
 • Een draaiboek voor het begeleiden van uw patiënten. Aan de hand van dit draaiboek verschaft u uitleg over de diagnose en over de begeleide zelfhulp. U leert welke vragen u moet stellen en hoe u uw patiënt motiveert om door te gaan. In het draaiboek legt u alle contacten overzichtelijk vast per afspraak.
 • Informatiebrochure voor patiënten waarin in simpele taal wordt uitgelegd wat de begeleide zelfhulpmethode inhoudt.
 • Folder voor de helper met uitleg hoe de patiënt het beste kan worden bijgestaan tijdens dit traject.
 • Na afloop krijgt u een certificaat van deelname en (indien gewenst) wordt u als gecertificeerd hulpverlener vermeld op de website
 • Bonus: een exemplaar van het proefschrift ‘Feasability and efficacy of treatment for anxiety in primary care’.

Onder uw professionele begeleiding overwinnen straks ook uw patiënten hun angstklachten.

Neem nu de handleiding mee naar huis voor slechts 20 euro en/of schrijf u in voor een training. De eerste volgende training is op 15 mei van 18.30 tot 21.30 uur te Apeldoorn.

Ervaringen en wetenschappelijk bewijs

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze zelfhulpmethode net zo effectief is als cognitieve gedragstherapie op zowel de korte als de lange termijn. Doorverwijzing naar een psychiatrische polikliniek levert geen betere resultaten op. Zie de publicatie in Huisarts & Wetenschap, juni 2007, “Angststoornissen in de eerste lijn vaak goed te behandelen. Een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek.”

Binnen mijn werk als POH, maar ook als crisisinterventor gebruik ik graag de zelfhulpmethode bij angst. Het is een heel praktisch werkboek, die mensen om te beginnen al veel inzicht geeft over het ontstaan van de angstklachten en de mogelijkheid dit zelf te doorbreken. Er zijn huiswerkopdrachten, waar mensen, zo is mijn ervaring, heel serieus mee aan de gang gaan. Het levert al snel resultaat en het zet mensen in hun kracht. – Edith Peters

Mijn ervaringen met het programma begeleide zelfhulp bij ruim 20 cliënten zijn vrijwel uitsluitend positief. Het begeleide zelfhulpprogramma… van harte aanbevolen! – Arno Hanraets

Veel gestelde vragen

Kost het me niet te veel tijd?

Nee, u heeft in 12 weken tijd slechts 5 korte contacten van 20 minuten met de patiënt. Waardoor u juist meer patiënten kunt helpen.

Haken patiënten niet af?

Dankzij uw training kunt u uw patiënten goed begeleiden en motiveren. Slechts 11% van de patiënten haakt af.

Is het niet te ingewikkeld?

De begeleide zelfhulp handleiding is geschreven in simpele taal. Het is een praktisch werkboek waarmee de patiënt aan de slag gaat en staat boordevol oefeningen.

Werkt het echt?

Ja, wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de zelfhulpmethode net zo effectief is als cognitieve gedragstherapie.

Ik kan niet op 15/5. En nu?

Geen probleem. U bent van harte welkom op een van de volgende trainingen.

Een beter leven

Iedereen met angstklachten gun ik een beter leven. Het liefst zou ik iedere patiënt persoonlijk helpen. Dat is natuurlijk onmogelijk. Maar met uw hulp kunnen we samen ervoor zorgen dat ook uw patiënten hun angstklachten overwinnen op een eenvoudige en doeltreffende manier.

Doet u ook mee?