Ervaring Edith Peters

Binnen mijn werk als POH, maar ook als crisisinterventor gebruik ik graag de zelfhulpmethode bij angst.

Het is een heel praktisch werkboek, die mensen om te beginnen al veel inzicht geeft over het ontstaan van de angstklachten en de mogelijkheid dit zelf te doorbreken. Er zijn huiswerkopdrachten, waar mensen, zo is mijn ervaring, heel serieus mee aan de gang gaan. Het levert al snel resultaat en het zet mensen in hun kracht.

Niet iedereen maakt het hele traject af, is mijn ervaring. De mensen die dit wel hebben gedaan, zijn van hun angstklachten af of accepteren het resterende als behorend bij henzelf. Zo had een vrouw met angsten voor lichamelijke ziekten, ambulances en ziekenhuizen als restklacht dat ze niet durfde te BBQ-en (ziekteverwerkers, verbrand vlees, enz). Ze kon hier wel mee leven ( Brood en salade bij BBQ is ook goed) en sloot dus met prima resultaat de cursus af.

Het is ook mogelijk de zelfhulp methode digitaal aan te bieden, dit is extra klantvriendelijk, mn voor mensen die niet tijdens kantooruren kunnen komen (in mijn geval bijv. een internationale vrachtwagenchauffeur ).

De 22 euro is geen probleem, ik schrijf overigens altijd een soort betalingsbewijs, die ze kunnen inleveren bij de zorgverzekeraar. Ik weet niet of ze het geld terug hebben gekregen, maar een probleem was het nooit.

Ik zou zeker de training gaan volgen, als ik jou was, het is een mooie aanvulling op je aanbod binnen de POH.

Succes, groeten, Edith Peters